Erişkin hastanesi A katında yer alan müdürlüğümüz, Erişkin Hastanesi, İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Beytepe Gün Hastanesine 1 müdür, 2 şef, 35 memur ve 15 yardımcı hizmetli personel ile hizmet vermektedir. Ülkemizin en köklü hastane arşivlerinden biri olan arşivimiz de yaklaşık 4 milyon hasta dosyası 10 ayrı depoda muhafaza edilmektedir. Renkli hasta dosyası sistemi ülkemiz de ilk defa 1968 yılında hastanemiz arşivinde kullanılmıştır. Sağlık Bakanlığının hastanelerde yeni bir sınıflama modeline dayanan teşhis ilişkili gruplar (TİG)alt yapı çalışmaları ülkemizde ilk defa 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Araştırma Projesi (HÜAP)adı altında yürütülmüş ve projenin klinik kodlama kısmı müdürlüğümüz tarafından yürütülmüştür.
Hastanelerimize müracaat eden hastaların muayene ve tedavilerine ait kayıtların hasta hakları ve mahremiyetine özen göstererek düzenli bir şekilde saklanmasını sağlamak, saklanan kayıtların hasta, hasta yakınları, araştırmacılar veya ilgili adli ve idari makamlar tarafından talep edilmesi durumunda bilgi ve belgelerin zamanında ulaştırılmasını sağlamak Arşiv ve İstatistik Hizmetleri Müdürlüğünün temel görevidir.
Ayrıca hastanelerimize ait tıbbi istatistik bilgilerin toplanması, düzenlenmesi, kurum içi ve kurum dışı idari makamlara sunulması müdürlüğümüzün sorumluluğundadır. Yatan hastalara ait tanı ve prosedürlerin kodlanması yine müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Araştırma yapmak isteyen araştırmacılara istedikleri tanı ve ameliyatlara ait dosyalar verilmektedir. Adli makamların hastanelerimizden istemiş olduğu rapor, bilgi vb. yazılar müdürlüğümüz tarafından ilgili bölümlerle ile birlikte cevaplandırılmaktadır.
Müdürlüğümüz bünyesinde Danışma, Dosyalama, Dosya karşılama, Tıbbı kodlama, Tıbbı istatistik, Haberleşme(adli vakalar),Araştırma ve Dosya Kabul bölümleri bulunmaktadır.