Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Radyoloji Anabilim Dalı
Hastanelerimizde modern tıbbın kapsamındaki bütün radyolojik görüntüleme hizmetleri ve girişimsel radyolojik işlemler Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nın öğretim üye ve görevlileri başta olmak üzere uzman personel tarafından gerçekleştirilmektedir. Radyoloji bölümümüz Hacettepe Erişkin Hastanesi’nde, Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nde ve Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nde hizmet vermektedir. Hacettepe Erişkin Hastanesi ile Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’ndeki Acil Servis’lerimizde de radyoloji birimlerimiz yer almaktadır.
Radyoloji Bölümü’müzde 3 adet 1.5 Tesla'lık manyetik rezonans görüntüleme (MRG), dördü multidetektörlü olmak üzere 6 adet spiral bilgisayarlı tomografi (BT), onu Doppler özelliğinde olmak üzere 15 adet ultrasonografi (US) cihazı, 4 adet damarsal ve damar-dışı girişimsel radyoloji ünitesi, 2 mamografi, 2 dijital akciğer grafisi cihazı, üçü dijital özellikte olmak üzere 4 adet floroskopi ünitesi, 10 direkt röntgen, 8 seyyar röntgen cihazı, 3 kemik dansitometrisi ünitesi ve görüntü haberleşme ve iletişim sistemi (PACS) bulunmaktadır.
TIBBİ RADYASYONLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME NOTU
Deniz Akata MD.
Prof.Dr.
Figen B.Demirkazık MD.
Prof.Dr.
Mustafa N. Özmen MD.
Prof.Dr.
Mithat Haliloğlu MD.
Prof.Dr.
Üstün Aydıngöz MD.
Prof.Dr.
İlkay Sedakat İdilman MD.
Prof.Dr.
Meltem Gülsün Akpınar MD.
Prof.Dr.
Muşturay Karçaaltıncaba MD.
Prof.Dr.
Devrim Akıncı MD.
Prof.Dr.
Anıl Arat MD.
Prof.Dr.
Tuncay Hazırolan MD.
Prof.Dr.
Erhan Akpınar MD.
Prof.Dr.
Bora Peynircioğlu MD.
Prof.Dr.
Berna Oğuz MD.
Prof.Dr.
Türkmen Turan Çiftci MD.
Prof.Dr.
Ali Devrim Karaosmanoğlu MD.
Prof.Dr.
H.Nursun Özcan MD.
Prof.Dr.
Mehmet Ruhi Onur MD.
Prof.Dr.
Ayça Karaosmanoğlu MD.
Doç.Dr.
Ekim Gümeler MD.
Doç.Dr.
Ferdi Çay MD.
Doç.Dr.
Gökçen Çoban Çiftçi MD.
Prof.Dr.
Adalet Elçin Yıldız MD.
Doç.Dr.
Gonca Eldem MD.
Doç.Dr.
Rahşan Göçmen MD.
Doç.Dr.
Elif Günay Bulut MD.
Doç.Dr.
Gamze Durhan MD.
Doç.Dr.
Yasin Sarıkaya MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Emre Ünal MD.
Doç.Dr.
Ahmet Gürkan Erdemir MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Ahmet Kahraman MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Sinan Balcı MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Şafak Parlak Sağol MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Aycan Uysal MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Sevtap Arslan Sarıkaya MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) tetkiki insanlık tarihinin en büyük buluşlarından biridir. Zararlı radyasyon kullanmadan iç organlarınızın görüntülenmesini sağlar. Güçlü bir mıknatısla oluşturulan manyetik alanda radyo dalgalarını kullanır. Radyoloji Bölümümüzde 3 adet MRG cihazı bulunmaktadır. MRG cihazlarımızın üçü de 1.5 Tesla gücündedir.
MRG tetkiki öncesinde bilmeniz gerekenler
MRG tetkikini en rahat bir biçimde geçirmeniz ve bu tetkikten sağlığınız için en fazla faydayı sağlayabilmemiz için burada belirtilenleri bütünüyle okumanız çok önemlidir. Lütfen zaman ayırıp burada belirtilen konuları inceleyiniz.
MRG tetkikine gelirken...
MRG tetkiki öncesinde aç veya susuz kalmanıza veya özel bir ilaç kullanmış olmanıza GEREK YOKTUR. Bununla birlikte, bazı MRG tetkikleri için hastaya önceden bir MRG kontrast ilacı reçete edilir; size de reçete edilmişse MRG KONTRAST İLACINI TETKİKE GELİRKEN YANINIZDA GETİRECEKSİNİZ. Bu ilaç MRG tetkiki SIRASINDA hastaya damardan verilecektir. Herhangi bir ilaca veya maddeye karşı bilinen bir allerjiniz varsa, bunu ilacın verilmesinden önce bildiriniz. Ancak biliniz ki, MRG kontrast ilaçları son derece güvenli ilaçlardır.
MRG tetkikine gelirken eski MRG tetkik filmlerinizi, varsa tetkik bölgesiyle ilgili diğer filmlerinizi (röntgen veya tomografi filmleri yada ultrasonografi veya sintigrafi raporu) yanınızda getirmeniz çok önemlidir. Bu filmler ve raporlar tetkikinizin planlanmasını kolaylaştırır ve yeni tetkikinizle karşılaştırma olanağı sağlar. SİZDEN ALDIĞIMIZ FİLM VE RAPORLARI tetkik sonucunuzla birlikte GERİ VERECEĞİZ.
MRG tetkikinizin yapılacağı gün MRG birimine gelip işlem görmüş MRG istek belgenizi bilgisayar konsolu başındaki görevliye veriniz. Daha sonra bekleme salonuna geçiniz. Tetkik sıranız geldiğinde görevli arkadaşımız sizi bulacaktır. MRG tetkiklerinde öğle tatili yoktur.
MRG tetkik odasına girmeden önce bilmeniz ve yapmanız gerekenler
KALP PİLİ OLANLAR (yalnızca hasta değil, hasta yakınları, sağlık personeli ve diğer kişiler de dahil) KESİNLİKLE MRG ODASINA GİREMEZLER. Ayrıca vücudunda NÖROSTİMÜLATÖR (sinirleri uyarıcı elektriksel düzenek), elektrikli İNFÜZYON POMPASI, MR ile uyumlu olmayan DAMAR FİLTRESİ veya SARGI (koil) bulunanlar da MRG ODASINA GİREMEZLER.
Aşağıda belirtilen durumlarda da tetkiki yapacak sağlık ekibini bilgilendirmeniz gerekmektedir:
Geçmişte anevrizma cerrahisi geçirdiyseniz tetkikinizin yapılması mümkün olmayabilir. Ayrıca kalp kapakçığı takıldıysa veya koroner by-pass cerrahisi geçirdiyseniz bunu bildiriniz.
Kulağınıza işitmeye yardımcı cihaz (kohlear implant) takıldıysa bildiriniz.
Vücudunuzda saçma, kurşun, iğne, metal parçası, şarapnel varsa mutlaka bildiriniz. Tetkikin yapılması sakıncalı olabilir.
Vücudunuzda kalça, diz protezi, kemikte çivi, plaka gibi metaller varsa bunların bulunduğu bölgeye yönelik tetkikler yapılamayabilir. Bildiriniz.
Metal tozlarının bulunduğu bir ortamda çalışıyorsanız farkında olmadan vücudunuzun yüzeyinde (özellikle gözlerde( biriken metal tozları veya çapakları tetkikinizin yapılmasını engelleyebilir. Bu durumu da bildiriniz.
MRG odasına girmeden önce şunları çıkarmış olmanız ve geride bırakmanız gerekmektedir
Kredi kartları, banka kartları, ANKARAY veya METRO biletleri, cep telefonları, saat, üzerinizde taşıdığınız büyük metaller (çıkabilen diş protezi, metal tokalı kemer, bozuk paralar, anahtarlık, silah, çakı gibi). Saç tokası ve küpelerinizi de çıkarınız. Elinize yönelik tetkik yapılacak olmadıktan sonra yüzüğünüzü çıkarmanıza gerek yoktur. Tetkik odasında bir süre yatmanız gerekeceği için kravatınızı da çözmüş olmanızı öneririz.
Göz çevrelerinde kullanılan bazı kozmetik maddeler görüntülerde bozulmalara yol açabildiğinden, baş bölgesine yönelik tetkik yapılacaksa bayan-ların göz çevresi makyajlarını silmiş olmaları gerekmektedir.
Gebeyseniz veya gebe olma olasılığınız varsa yada süt veriyorsanız
MRG tetkikinin insan vücuduna bilinen herhangi bir zararlı etkisi yoktur. Bununla birlikte, anne karnında gelişmekte olan bebeğe yönelik bir önlem olarak, GEBELERE GEBELİKLERİNİN İLK ÜÇ AYINDA MRG TETKİKİ YAPILMAMAKTADIR. 3. aydan sonra MRG tetkiki yapılabilir. Gebeyseniz veya süt veriyorsanız bu durumu tetkiki yapacak sağlık ekibine bildiriniz.
MRG tetkik odasında…
MRG tetkikiniz çok sıradışı durumlar dışında ortalama 15-30 DAKİKA kadar sürecektir. Başka bir deyişle, size herhangi bir zararlı etkisi olmayan MRG tetkiki için tünele benzeyen bir mıknatıs düzeneğinin içinde 15-30 dakika süreyle hareketsiz yatmanız gerekecektir. İçiniz rahat olsun, çünkü tetkikiniz sırasında bir cam pencere ve kamera sistemleri yardımıyla dışarıdan izlenebiliyorsunuz ve gerekirse çok çabuk bir şekilde tetkikiniz sonlandırılabilir ve dışarı çıkarılırsınız. MRG odasına hastanın yanında bir kişi daha, burada belirtilen önlemler alınmak kaydıyla, girebilir. Bu refakatçinin MRG odasında sabit bir yerde durması, dolaşmaması gerekir. Tetkik sırasında özellikle tetkikin yapıldığı vücut bölgesini kımıldatmamanız çok önemlidir. Bir kımıldama olursa görüntüler bozulabilir, tetkikiniz uzayabilir veya yapılamayabilir. Tetkik sırasında rahat nefes alıp verebilirsiniz (ender bazı durumlarda nefesinizi tutmanız istenebilir). Aksi belirtilmedikçe gözlerinizi açıp kapatabilir veya sürekli kapalı tutabilirsiniz. Yutkunmanızda da sakınca yoktur. Tetkik sırasında kuvvetli tıkırtılar biçiminde sesler duyacaksınız. Bazı durumlarda damardan MRG kontrast ilacı verilmesi gerekebilir. Bunlar bir tarafa bırakılırsa, MRG tetkiki aslında size gün içinde 15-30 dakika uzanma olanağı veren rahat bir incelemedir!
MRG tetkikinde günlük randevu sırası neye göre belirleniyor?
Hastalar MRG tetkikine RANDEVU SIRASINA GÖRE alınırlar. Bununla birlikte, MRG tetkikinde öncelik küçük çocuklarındır. Tetkik sırasında hareketsiz kalmak çok önemli olduğundan ve 6 yaştan küçük çocuklarda bunun kendiliğinden sağlanması çok zor olduğundan, küçük çocukların tetkike girebilmeleri için (ilaçla veya ilaçsız( uyutulmaları gerekmektedir. Tetkik sırasında uyanan ve hareket eden çocukların MRG odasından çıkarılarak tekrar uyumalarının beklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle UYUYAN ÇOCUKLAR (hazır uyumuşken( ÖNCELİKLE TETKİKE GİRERLER. Ayrıca, bazan, ZOR DURUMDAKİ SERVİS HASTALARININ DA TETKİKE GİRİŞ ÖNCELİĞİ VARDIR.
MRG sonucunuzu ne zaman alacaksınız?
MRG sonucunuzu tetkikten sonraki ikinci işgününün öğleden sonrasında (saat 16.00’dan itibaren) Radyoloji Danışma Sekreterliği’nden alabilirsiniz. Bu durumda, haftaiçi resmi tatil olmadığı sürece, MRG sonuçları Pazartesi tetkikleri için Çarşamba, Salı için Perşembe, Çarşamba için Cuma, Perşembe için sonraki Pazartesi, Cuma için sonraki Salı öğleden sonra verilir. Olağandışı durumlar size bildirilecektir.
MRG tetkiki sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir. İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Bilgisayarlı tomografi x-ışınlarını kullanarak vücudunuzun ayrıntılı kesitsel görüntülenmesini sağlar.
BT tetkiki öncesinde bilmeniz gerekenler
Aşağıdaki durumlarda tetkiki yapacak olan sağlık ekibini bilgilendirmeniz gerekmektedir:
-
Bilgisayarlı tomografi (BT) tetkikinde X-ışınları kullanılmaktadır. Bu nedenle gebeyseniz veya gebe olma olasılığınız varsa
-
Bazı tetkikler damar içine kontrast ilacı verilmesini gerektirmektedir. Bu tür ilaçlara, başka bir ilaca veya maddeye karşı allerji öykünüz varsa
-
Böbrek hastalığınız veya böbrek tetkiklerinde bozukluk varsa
-
Daha önceden yapılmış olan radyolojik tetkiklerinizi beraberinizde getirmeniz gerekmektedir (röntgen filmleri, ultrasonografi, BT ve manyetik rezonans görüntüleme filmleri gibi). Bu tetkikler yeni yapılacak olan tetkikin planlamasında yararlı olacağı gibi yapılacak karşılaştırmalar sizin hastalığınızın son durumu hakkında daha sağlıklı bir yorum yapılmasını da sağlayacaktır. Bu film ve raporları, BT tetkiki yapan görevliye veriniz. Bunlar tetkik sonucunuzla birlikte size geri verilecektir.
BT sonucunuzu ne zaman alacaksınız?
BT tetkikinizin sonucu tetkikten sonraki ikinci işgünü saat 16.00’da Radyoloji Danışma Sekreterliği’nden alınabilir.
BT tetkiki sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir.
İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Ultrasonografi ses dalgalarını kullanarak vücudunuzun ayrıntılı kesitsel görüntülenmesini sağlar.
US tetkiki öncesinde bilmeniz gerekenler
Ultrasonografi (US) tetkikleri içinde yalnızca “abdominal US” için tetkike en az 6 saatlik açlık sonrasında gelinmesi gerekmektedir. “Suprapubik pelvik US” için ise mesanenin dolu olması yani idrara sıkışık olunması gerekmektedir.
Tetkikin özelliğine göre ek hazırlık gerekiyorsa lütfen doktorunuzun uyarılarına uyunuz.
US randevuları sabahları iki, öğleden sonraları bir saat ara ile gruplar halinde verilmektedir. Tetkik odasının yoğunluğu ve tetkik türüne bağlı olarak bu süre içinde gruptan herhangi bir hasta tetkike alınabilir. Bu nedenle hastalar yaklaşık iki saatlerini tetkik için ayırmalı ve sıra konusunda telaş etmemelidirler.
US sonucunuzu ne zaman alacaksınız?
US sonuçları tetkikten bir sonraki işgünü 16.00’da Ultrasonografi Danışma Sekreterliği’nden alınabilir. Daha önce verilmesi mümkün değildir.
US tetkiki sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir.
İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Yaklaşık 20 yıldan beri radyolojide görüntüleme sistemlerinin kılavuzluğunda tanıya veya tedaviye yönelik girişimsel işlemler yapılmaktadır.
Girişimsel işlemlerin öncesinde bilmeniz gerekenler
Bu işlemlerde damardan veya başka yollardan boyalı ilaç (kontrast ilacı) verileceğinden bu ilacın reçete edilmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda tetkik öncesinde aç kalmak veya başka bazı hazırlıklar yapmak da gerekmektedir. Bu konular size randevu alınırken bildirilecektir.
Bu işlemlerin bazılarında kullanılan x-ışınları gebeler ile halen gebe olma olasılığı bulunanlar için zararlıdır. Böyle bir durum varsa filminizin çekilmesinden önce sekreterleri ve radyoloji teknisyenlerini uyarınız.
Tükrük bezleri, yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağı, safra kesesi ve safra yolları, ince ve kalın bağırsaklar, böbrekler ve idrar yolları, mesane ve üreme sistemi vücuda damardan veya başka yollardan boyalı ilaç (kontrast ilacı) verilerek radyolojik olarak görüntülenmektedir. Bu tetkikler genel olarak kontrastlı “konvansiyonel tetkikler” olarak anılmaktadır.
Konvansiyonel tetkiklerin öncesinde bilmeniz gerekenler
Bu tetkiklerde damardan veya başka yollardan boyalı ilaç (kontrast ilacı) verileceğinden bu ilacın reçete edilmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda tetkik öncesinde aç kalmak veya başka bazı hazırlıklar yapmak da gerekmektedir. Bu konular size randevu alınırken bildirilecektir.
Bu tetkiklerde kullanılan x-ışınları gebeler ile halen gebe olma olasılığı bulunanlar için zararlıdır. Böyle bir durum varsa filminizin çekilmesinden önce sekreterleri ve radyoloji teknisyenlerini uyarınız.
Konvansiyonel tetkik sonucunuzu ne zaman alacaksınız?
Konvansiyonel tetkiklerin sonuçları tetkikten bir sonraki işgünü 16.00’da Hacettepe Erişkin Hastanesi Radyoloji Giriş Danışma Sekreterliği’nden alınabilir.
Konvansiyonel tetkikler sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir. İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Mamografi x-ışınlarını kullanarak memelerin ayrıntılı görüntülenmesini sağlar.
Mamografi öncesinde bilmeniz gerekenler
Mamografi tetkikine gelirken varsa eski mamografi filmlerinizi ve raporlarınızı ve meme ultrasonografi raporlarınızı getiriniz.
Mamografi tetkikinizin yapılacağı gün deodorant kullanmayınız.
Mamografide kullanılan x-ışınları gebeler ile halen gebe olma olasılığı bulunanlar için zararlıdır. Böyle bir durum varsa filminizin çekilmesinden önce sekreterleri ve radyoloji teknisyenlerini uyarınız.
Mamografi sonucunuzu ne zaman alacaksınız?
Mamografi sonuçları tetkikten bir sonraki işgünü 16.00’da Hacettepe Onkoloji Hastanesi Radyoloji Danışma Sekreterliği’nden alınabilir.
Mamografi sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir. İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Kemik dansitometrisi x-ışınlarını kullanarak kemiklerin mineral içeriklerinin durumunun belirlenmesini sağlar.
Kemik dansitometrisi sonucunuzu ne zaman alacaksınız?
Saat 16:00’ya kadar yapılan kemik dansitometrisi tetkiklerinin sonuçları aynı gün 16:00’da, diğerleri bir sonraki işgünü saat 16:00’da Kemik Dansitometrisi Birimi’nden alınabilir.
Kemik dansitometrisi sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir. İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Röntgen filmlerini çektirmek için Radyoloji Giriş Sekreterliği’ne başvurmanız gerekmektedir. Bu sekreterlik Hacettepe Erişkin Hastanesi’nde zemin katta, Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nde 1. kattadır (zeminin üstü).
Röntgen filmi çektirmeden önce bilmeniz gerekenler
Röntgen filmlerinde kullanılan x-ışınları gebeler ile halen gebe olma olasılığı bulunanlar için zararlıdır. Böyle bir durum varsa filminizin çekilmesinden önce sekreterleri ve röntgen teknisyenlerini uyarınız.
Röntgen filmlerinizi ne zaman alacaksınız?
Röntgen filmleri çekildikten yarım saat sonra çekim sırasında belirtilecek Film Dağıtım Odası’ndan alınabilir.
Röntgen filmlerinin çekimi sırasındaki uyumunuz ve yardımınız kendi sağlığınıza yönelik en fazla katkıyı sağlamamız için çok önemlidir. İşbirliğinize teşekkür ederiz. Geçmiş olsun!
Manyetik Rezonans (MR) Randevuları
Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin zemin katındaki (Z katı) Merkez Radyoloji Bölümü’müzün içinde yer alan MR-BT Sekreterliği’nden ve Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin 1. katındaki (zeminin üstü) Radyoloji Bölümümüzün Giriş Sekreterliği’nden verilir. Merkez Radyoloji bölümü içerisindeki MR-BT sekreterliği için 305 31 62, Onkoloji Hastanesi Radyoloji Sekreterliği için 305 29 58 nolu telefonlardan bilgi alınabilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Bilgisayarlı Tomografi (BT) Randevuları
Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin zemin katındaki (Z katı) Merkez Radyoloji Bölümü’müzün içinde yer alan MR-BT Sekreterliği’nden ve Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin 1. katındaki (zeminin üstü) Radyoloji Bölümü’müzün Giriş Sekreterliği’nden verilir. Merkez Radyoloji bölümü içerisindeki MR-BT sekreterliği için 305 31 62; Onkoloji Hastanesi Radyoloji Sekreterliği için 305 29 59 nolu telefonlardan bilgi alınabilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Ultrasonografi (US) ve Doppler US Randevuları
Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin zemin katındaki (Z katı) Merkez Radyoloji Bölümünün içinde yer alan Ultrasonografi Sekreterliği’nden ve Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin 1. katındaki (zeminin üstü) Radyoloji Bölümünün Giriş Sekreterliği’nden verilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Girişimsel İşlem Randevuları
Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin zemin katındaki (Z katı) Merkez Radyoloji Bölümü’müzün içinde yer alan Girişimsel Radyoloji Sekreterliği’nden ve Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin 1. katındaki (zeminin üstü) Radyoloji Bölümünün Giriş Sekreterliği’nden verilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Konvansiyonel Tetkik (Mide, Böbrek, vb. Film) Randevuları
Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin zemin katındaki (Z katı) Merkez Radyoloji Bölümü’müzün içinde yer alan Giriş Sekreterliği’nden verilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Mamografi Randevuları
Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin 1. katındaki (zeminin üstü) Radyoloji Bölümünün Giriş Sekreterliği’nden verilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Kemik Dansitometrisi randevuları
Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin zemin katındaki (Z katı) Merkez Radyoloji Bölümü’müzün içinde yer alan Kemik Dansitometrisi Ünitesi’nden verilir.
Randevu almaya lütfen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri’nin İstek Belgesi’yle ve varsa resmi sevk kağıdınız ve/veya sağlık karneniz ile geliniz. İstek belgenizdeki “Klinik Bilgi” ve “Doktor Adı” bölümleri gereğince doldurulmuş olmalıdır.
Merkez Radyoloji
Hacettepe Erişkin Hastanesi ve Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nin Zemin Katı’ndadır. 1 veya 2 No.lu kapılardan girildikten sonra Erişkin Hastanesi’nin ana koridorlarına yürürken soldadır. Radyoloji Bölümü’ne girer girmez bir Giriş Danışma Sekreterliği yer almaktadır.
Merkez Radyoloji Bölümü iki katta olup zemin katta manyetik rezonans ve bilgisayarlı tomografi birimleri, konvansiyonel tetkik odaları, röntgen çekim odaları, damarsal ve damar-dışı girişimsel radyoloji birimleri, kemik dansitometrisi ve ultrasonografi birimleri yer almaktadır. Üst katta ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, öğretim üye ve görevlilerinin odaları, toplantı odaları ve rapor sekreterliği bulunmaktadır.
Telefon:
+90 (312) 305 19 71
+90 (312) 305 19 72
Onkoloji Radyoloji
Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin 1. katındadır (zeminin üstü). Burada manyetik rezonans, bilgisayarlı tomografi ve ultrasonografi birimleri, mamografi ve röntgen çekim odaları ve kemik dansitometrisi birimi yer almaktadır. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nın ilgili öğretim üye ve görevlilerinin odaları ile rapor sekreterliği de bu katta bulunmaktadır.
Telefon:
+90 (312) 305 29 63
+90 (312) 305 29 64
+90 (312) 305 29 65
Acil Radyoloji
Hacettepe Erişkin Hastanesi Acil Servisi Radyoloji Birimi Büyük Acil Servisi’nin içindedir. Büyük Acil Servisi Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin D Katı’nda yer almakta olup 24 saat açıktır. Bu birimde bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi cihazları, röntgen çekim odaları ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nın ilgili öğretim üyelerinin odaları bulunmaktadır. Büyük Acil Servisi hastalarının diğer radyolojik işlemleri Merkez Radyoloji’de gerçekleştirilir.
Telefon:
+90 (312) 305 19 71
+90 (312) 305 19 72
Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Acil Servisi Radyoloji Birimi Çocuk Acil Servisi’nin içindedir. Çocuk Acil Servisi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nin Zemin Katı’nda yer almakta olup 24 saat açıktır. Bu birimde bir röntgen çekim odası yer almaktadır. Çocuk Acil Servisi hastalarının diğer radyolojik işlemleri Merkez Radyoloji’de gerçekleştirilir.
Telefon:
+90 (312) 305 19 21