Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı
Ana Bilim Dalımız Çocuk Sağlığı Enstitüsü bünyesinde 1958 yılında Dr. Emel Çobanoğlu tarafından kuruldu. Hacettepe Üniversitesinin kuruluşu ile birlikte Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özdemir Demir olmuştur. Daha sonra Prof. Dr. Mualla Karamehmetoğlu ve Prof. Dr. Kemal Erdem Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştır.
Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri ameliyathanesinde 25, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında 2, Girişimsel Radyoloji bölümünde 4 olmak üzere toplam 31 ameliyat odası ile hizmet vermektedir. Ameliyat odaları 24 saat çalıştırılmakta ve günde ortalama 200 ameliyat yapılmaktadır. Bunun yaklaşık %30-35’i günübirlik cerrahi merkezinden alınan hastalardır. Ayrıca yoğun bakımlarda yatan hastalara sedasyon, invaziv girişimler ve ameliyathane dışı anestezi uygulamalarımız sürdürülmektedir. Bu uygulamalar; mekanik ventilasyon tedavisi, girişimsel radyoloji, çocuk ve erişkin BT, MRI çekimi sırasında, psikiyatride elektro konvülsif tedavi, ürolojide ekstrakorporeal şok dalgası ile litotripsi,çocuk hematoloji işlemlerinde, radyasyon onkolojisinde radyoterapi sırasında, erişkin-çocuk gastroenteroloji bölümünde kolonoskopi-endoskopi, kardiyoloji bölümünde koroner anjiyografi,koroner yoğun bakımda kardiyoversiyon ve çocuk göğüs hastalıklarında fiberoptik bronkoskopi olarak özetlenebilir.
Seda Banu Akıncı MD.
Prof.Dr.
Fatma Sarıcaoğlu MD.
Prof.Dr.
Özgür Canbay MD.
Prof.Dr.
A.Heves Karagöz MD.
Prof.Dr.
Nalan Çelebi MD.
Prof.Dr.
Şennur Uzun MD.
Prof.Dr.
A.Gülsün Pamuk MD.
Doç.Dr.
Banu Kılıçaslan MD.
Prof.Dr.
Filiz Üzümcügil MD.
Doç.Dr.
Aysun Ankay Yılbaş MD.
Doç.Dr.
Başak Akça MD.
Doç.Dr.
Murat İzgi MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Özge Özen MD.
Öğr.Gör.Dr.
Sehend Debbağ MD.
Dr.Öğr.Üyesi
Ana bilim dalı bünyesinde yoğun bakım ve ağrı olmak üzere iki bilim dalı faaliyet göstermektedir. Bu birimlerdeki çalışma programı, rotasyon şeklinde sorumlu öğretim üyelerinin sorumluluğunda yürütülmektedir.
Ayaktan hastaların preoperatif değerlendirilmesi Poliklinikler Ek Binası giriş katında bulunan anestezi polikliniğimizde yapılmaktadır.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı olarak ameliyathanelerimizde genel anestezi, rejyonel anestezi ve ağrı tedavisi üzerine uygulamalar ve bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca diğer bölümlerin invaziv girişimsel işlemleri ve bunlar için anestezi uygulamaları sürdürülmektedir. Bölümümüze bağlı dört yataklı Reanimasyon Ünitesi ve beş yataklı Anestezi Sonrası Yoğun Bakım Ünitesi aktif olarak hizmet vermektedir.
Merkez Ameliyathane ve Bölüm Sekreterliği
Hacettepe Erişkin Hastanesi ve Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nin A Katı’ndadır. 7 No.lu kapıdan girildikten sonra Erişkin Hastanesi’nin ana koridorlarına yürürken sağdaki ikinci merdiven ve asansörlerden (6. Blok asansörleri) bir kat aşağıda bulunmaktadır. Ameliyathane Bölümü’ne girer girmez bir Ameliyathane Sekreterliği yer almaktadır. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölüm sekreterliği ise 7 numaralı kapıdan girildikten sonra koridorun sonuna kadar yürüdükten sonra bir kat aşağıda A katında veznenin yanında bulunmaktadır.
Telefonlar:
0-312-3051250 (Bölüm Sekreterliği)
0-312-3051265 (Bölüm Sekreterliği)
0-312-3051260 (Ameliyathane Sekreterliği)
Günübirlik Cerrahi Ameliyathane Sekreterliği
Hacettepe İhsan Doğramacı Hastane’sinin 3 no’lu kapısından girildikten sonra 1 kat aşağıya inilerek ulaşılır.
Telefonlar:
0-312-3052702
0-312-3052703
Anestezi Polikliniği
Hacettepe Erişkin Hastanesi D Katı’nda olup mesai saatlerinde açıktır.
Telefon:
0-312-3051346 (Poliklinik Sekreterliği)
Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi Sekreterliği
Hacettepe Erişkin Hastanesi ve Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nin Zemin Katı’ndadır. 7 No.lu kapıdan girildikten sonra Hacettepe Erişkin Hastanesi’nin ana koridorlarına yürürken sağdaki ikinci merdiven ve asansörleri (6. Blok asansörleri) geçtikten sonra sağ tarafta bulunmaktadır. Anestezi yoğun bakım bölümü’ne girer girmez bir sekreterlik yer almaktadır.
Anestezi Sonrası Yoğun Bakım Ünitesi’ne ise Merkezi Ameliyathane Sekreterliği’nden sağa dönülerek karşidaki kontrollü kapıdan geçilerek ulaşılabilir.
Yoğun Bakım Ünitesi’nde hasta ziyaretleri hasta ve ziyaretçilerin sağlığı açısından kısıtlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Telefonlar:
0-312-3052704 (Yoğun Bakım Sekreterliği)
0-312-3052705 (Yoğun Bakım Sekreterliği)
0-312-3052706 (Yoğun Bakım Sekreterliği)
0-312-3054353 (PACU-Anestezi Sonrası Yoğun Bakım)